CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
BLOG
Waardevolle inzichten en informatie
Hoorbeperking en hulpmiddelen
Bekijk het hele overzicht van blog-artikelen Dutch Hearing Engineers B.V. en krijg waardevolle inzichten en informatie over hoorbeperking en hulpmiddelen. Lees meer >>
Apple's Live Listen v.s. Varibel Twin
Geschreven op 7 augustus 2018 door Bas Striekwold
Geluid moet je opvangen waar het vandaan komt. Die gedachte moet ook Apple gehad hebben om te komen tot een innovatieve oplossing om een ongemak te verhelpen.
Met het nieuwe besturingssysteem iOS 12 wordt het mogelijk om je iPhone of iPad, in combinatie met je AirPods (Apple’s draadloze oortjes) te gebruiken als hoorondersteuning. De functie ‘Live Listen’ maakt dit alles mogelijk. 

Zie ook deze video. 
Een slimme ‘gadget’ van Apple maakt het leven voor een hoop mensen weer een stukje prettiger. Een écht gehoorapparaat is het natuurlijk niet. Wel kan het helpen wanneer je de tv slecht hoort, of wanneer je de docent tijdens een college niet goed kan verstaan. 
Geluid opvangen waar het vandaan komt.
Waar het mij om gaat is dat maar weer eens bevestigd wordt dat je geluid, als het enigszins kan, moet opvangen waar het vandaan komt. Met de apparatuur van Apple en de functie Live Listen kan dat door het ‘hoofdapparaat’ dichtbij de geluidsbron te leggen. De software in combinatie met de ‘oortjes’ versterkt vervolgens, zonder noemenswaardige vertraging, het opgevangen geluid. 

Bij Dutch Hearing Engineers willen we dat de microfoontjes, die het geluid moeten opvangen, altijd dichtbij je zijn, op een plek die het meest effectief is. Microfoontjes aan de voorzijde van het oor dus. 

Als we in gesprek zijn kijken we elkaar namelijk aan. Het geluid komt dus van voren. Geluid wat van voren komt is het primaire geluid, al het overige is achtergrond of bijgeluid. 

Doordat de Varibel TWIN hoorbril het geluid voor de oren opvangt, kunnen de oren en hersenen beter en makkelijker primair geluid onderscheiden van achtergrond geluid en daarom kan de drager van de hoorbril zijn gesprekspartner daadwerkelijk beter verstaan.       

Over de auteur: Bas Striekwold

Bas is de Managing Director en Hoorspecialist bij Dutch Hearing Engineers B.V. en vanaf 2010 actief in de wereld van hoortoestellen en gehoorapparaten. Zijn passie voor muziek en geluid ontstond zelfs ruim voor die tijd. In zijn vrije tijd spant Bas zich graag in op de wielrenfiets of mountainbike maar geniet zo nu en dan ook, samen met zijn vrouw, van verre oorden.

CookieverklaringDisclaimerPrivacyverklaring

Copyright Dutch Hearing Engineers B.V. - Alle rechten voorbehouden


Funnel Connected Website Template via Ementes.