CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
BLOG
Waardevolle inzichten en informatie
Hoorbeperking en hulpmiddelen
Bekijk het hele overzicht van blog-artikelen Dutch Hearing Engineers B.V. en krijg waardevolle inzichten en informatie over hoorbeperking en hulpmiddelen. Lees meer >>
Ei ei ei en we zijn zo blij
Geschreven op 25 september 2018 door Bas Striekwold
Hoorbril oplossing communicatie en praten
Wie kent hem niet, dit liedje. “Ei ei ei, ik ben zo blij, dat mijn neus van voren zit en niet opzij, ei ei”. Eigenlijk best een raar liedje. Stel eens voor dat je neus inderdaad opzij zou zitten en niet van voren. Dat zou toch voor hilarische problemen zorgen? 
En stel je dan eens voor dat je een reukprobleem zou hebben. Je zou niet meer kunnen ruiken – een behoorlijk lastig probleem, lijkt me. Maar er is een oplossing: een reukhulpmiddel. Het enige nadeel is dat het niet van voren zit, zoals de oorspronkelijke plek van je neus, maar opzij. Geen goed hulpmiddel toch? Je kan wel weer ruiken, maar het is alles behalve optimaal. Het is ten eerste niet echt mooi, maar daarnaast zeker ook niet praktisch. Je moet je hoofd in allerlei gekke bochten gaan wringen om toch te kunnen ruiken. Plan afgekeurd, zou je zeggen. 
Verschillende situaties
Toch zijn er duizenden mensen die dagelijks met een soortgelijke oplossing genoegen moeten nemen. Mensen met een hoorprobleem maken vaak gebruik van een gehoorapparaat. En dat apparaat zit meestal in of achter het oor, waardoor het geluid dus achter het oor wordt opgevangen, in plaats van ervoor. In veel situaties levert dit weinig problemen op; bijvoorbeeld als je thuis de krant leest, in de auto zit of naar de radio luistert. 

Maar als je gaat communiceren, dan levert het wél problemen op. Want mensen waar je mee praat, die kijk je aan. Je vraagt niet: 'Wil je even tegen mijn achterhoofd gaan praten? Want dan kan ik je beter verstaan.'
Non-verbaal
Het is niet alleen ongezellig om te praten zonder oogcontact te maken, maar – ook niet onbelangrijk – je mist zo ook een heel stuk van de non-verbale communicatie. Een simpele, onzichtbare oplossing is nog steeds niet gevonden voor dit probleem. Daarom wordt het gebruik van een hoorhulpmiddel vaak niet als een echte oplossing gezien. Er blijft altijd een beperking in het communiceren met anderen en dat is niet handig. Want wij mensen zijn gek op communiceren.
De oplossing
Varibel heeft een oplossing voor dit lastige probleem. Er is echter wel een 'maar': het is geen onzichtbare oplossing. Sterker nog, het is juist een hele zichtbare oplossing. Zo zichtbaar dat het niet opvalt: het is namelijk een bril. Om precies te zijn, een hoorapparaat in de vorm van een bril. 
Varibel Twin hoorbril
De Varibel TWIN hoorbril

Door de vormgeving van de hoorbril, is het mogelijk om geluid op te vangen voor het oor, waardoor je op een hele natuurlijke manier kunt communiceren. De microfoontjes zijn verwerkt in de poten van de bril en het geluid wordt via een heel subtiel slangetje naar het oor geleid. Deze bril maakt communiceren in de ideale setting dus weer mogelijk. Voor brildragers is dit de ultieme oplossing, twee hulpmiddelen in één.  

Maar ook voor mensen die geen bril dragen, kan dit hoorhulpmiddel de manier zijn om weer als vanouds met anderen te kunnen praten. Veel van onze klanten dragen de hoorbril bijvoorbeeld met vensterglas; zo is de hoorbril ook voor niet-brildragers de oplossing in het communicatieprobleem. Kortom, het ideale hulpmiddel om weer op een natuurlijke en prettige manier te communiceren.

Nieuwsgierig? Maak dan direct een vrijblijvende afspraak met één van onze hoorspecialisten!

Over de auteur: Bas Striekwold

Bas is de Managing Director en Hoorspecialist bij Dutch Hearing Engineers B.V. en vanaf 2010 actief in de wereld van hoortoestellen en gehoorapparaten. Zijn passie voor muziek en geluid ontstond zelfs ruim voor die tijd. In zijn vrije tijd spant Bas zich graag in op de wielrenfiets of mountainbike, maar geniet zo nu en dan ook, samen met zijn vrouw, van verre oorden.

CookieverklaringDisclaimerPrivacyverklaring

Copyright Dutch Hearing Engineers B.V. - Alle rechten voorbehouden


Funnel Connected Website Template via Ementes.