Garantievoorwaarden Dutch Hearing Engineers B.V.
Laatste update 15 augustus 2018
Wat betekent garantie voor ons? 
Wij gunnen u probleemloos gebruik van onze producten en maximaal hoorplezier. Daar staan we voor! Mocht er onverhoopt toch iets zijn met uw aankoop zijn, dan staan we voor u klaar. Een Varibel product moet, bij normaal gebruik, binnen alle redelijkheid, voldoen aan de verwachting die u ervan heeft. Daarom heeft u bij Dutch Hearing Engineers B.V. recht op een goede garantie volgens de opgestelde garantievoorwaarden.
U heeft recht op de volgende garantie:
 •  Twee jaar garantie op de door Dutch Hearing Engineers B.V. geleverde hoorbril. 
 
  U heeft twee jaar ‘carry-in’ garantie op de hoorbril, met één jaar beperkte garantie op de toebehoren zoals accu, lader en adapter. De beperkte garantie is van toepassing op de toebehoren die door de wijze en mate van gebruik aan slijtage onderhevig kunnen zijn.
 •  Gratis retour bij reparatie. 

  Doet er zich binnen 2 jaar na de levering van de hoorbril door Dutch Hearing Engineers B.V. een probleem voor of binnen 1 jaar bij toebehoren, neem dan contact met ons op. Na reparatie bezorgen wij het product weer gratis bij u thuis (binnen de Benelux), of overhandigen wij het aan u op één van onze verkoop- & servicelocaties op een beschikbaar en ingepland moment.
 •  Technische ondersteuning.
  Voor technische ondersteuning bij het gebruik van uw hoorbril kunt u te aller tijden contact opnemen met ons om een service afspraak in te plannen. Deze zal conform de voorkeur van Dutch Hearing Engineers B.V. telefonisch of op een van de verkoop- & servicelocaties plaatsvinden.
Aanvullende informatie
Gratis reparatie of een vervangend apparaat:
Wanneer er zich binnen de garantieperiode een defect voordoet (dat binnen de garantie valt), heeft u recht op gratis reparatie of in uiterste gevallen zelfs een vervangend apparaat. Deze door ons aangeboden garantie doet geen afbreuk aan de wettelijke garantiebepalingen. De wettelijke garantie houdt in dat het product moet voldoen aan al uw redelijke verwachtingen.
Buiten de garantie valt het volgende:
 •  de kosten van de verzending van de hoorbril en/of toebehoren aan Dutch Hearing Engineers B.V. ;
 •  schade of een defect dat is ontstaan als gevolg van vallen;
 •  schade of een defect dat is ontstaan als gevolg van stoten;
 •  schade of een defect dat is ontstaan als gevolg van vocht;
 •  schade of een defect dat is ontstaan als gevolg van onjuist gebruik en/of gebruik dat afwijkt van de gegeven instructies.
Wanneer u een reparatie en/of technische aanpassing zelf uitvoert of heeft laten uitvoeren door een andere partij dan Dutch Hearing Engineers B.V. vervalt de gehele garantie.
Melding (mogelijk) garantiegeval:
Wanneer u een probleem heeft met uw hoorbril of met het toebehoren en de garantieperiode is nog niet verstreken, dan kunt u een beroep doen op de garantie. Omschrijf het probleem of defect zo duidelijk en volledig mogelijk in een e-mail die u richt aan info@varibel.nl. Wij behandelen deze e-mail vervolgens, op werkdagen, binnen 72 uur.
Vragen of onduidelijkheden:
Heeft u aanvullende vragen of is er iets onduidelijk, bekijk dan eerst onze FAQ (veel gestelde vragen) en neem eventueel vervolgens contact met ons op.
Extra:
Eigenaren van een Varibel hoorbril die is gekocht vóór 3 april 2018 komen niet (zonder meer) in aanmerking voor de garantiebepalingen van Dutch Hearing Engineers B.V.. De reden hiervoor is simpel uw hoorbril, van vóór 3 april 2018, is niet verkocht, geleverd of gefabriceerd door Dutch Hearing Engineers B.V.. De brillen zijn gefabriceerd (en mogelijk ook geleverd en verkocht) door het Varibel Innovations B.V., dat op 3 april 2018 failliet is verklaard. 

Bekijk hier wat wij voor u kunnen betekenen: Alternatieve garantievoorwaarden / herstelregeling

Copyright Dutch Hearing Engineers B.V. 2018 - Alle rechten voorbehouden